Buikdansboek

Stichting Raks blijft zich inzetten voor de oriŽntaalse buikdans. Als alles meezit, zal er in 2018 een boek worden gepubliceerd over meer dan 30 jaar buikdans in Nederland.

Het gaat over de pioniers vanaf de jaren tachtig tot aan de nieuwe generatie na het millennium. Er is behoefte aan duidelijkheid over wat buikdans precies is en vooral wat het niťt is. Door onwetendheid en/of sensatiezucht wordt er vaak verkeerde informatie over de dans gegeven. Het is een echte kunstvorm met een eeuwenoude culturele achtergrond. Het is een sociaal gebeuren en het heeft positieve fysieke, psychische en sociale invloed op de danser/danseres.

Deel I: Informatie over de oorsprong en de betekenis van de oriŽntaalse dans. De fysieke en psychologische kant. De techniek, lesgeven, choreografie, muziek, ritmes en veel dansstijlen.

Deel II: Persoonlijke memoires met dansgroep Zaghroeda, als optredend artiest Wendila, buikdansdocent en als manager van het eerste buikdanstijdschrift van Nederland: de Navel.

Deel III: Buikdans in Nederland: biografie van bijna 100 Nederlandse dansers/danseressen, muzikanten en buitenlandse docenten die in de loop der tijd workshops gaven in Nederland.

Voor meer informatie: wendila@buikdansblad.nl